خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





غذاهاي مرسوم در فصل زمستان:

     

    -پتي Pahty: چغندر قرمز را با گشنيز در پياز داغ و سير سرخ كرده با ادويه و فلفل و لوبيا پلويي مي پخته اند. غذايي بسيار خشمزه و سالم

    - گرده ي هكالي: فصل زمستان در منطقه تنگك و حومه شهر بوشهر  از باران قارچ يا هكال رشد مي كرد و زنان و كودكان راهي باغ ها و دشت ها مي شدند و قارچ ها را جمع آوري كرده و به خانه مي بردند و با پياز خورد كرده ادويه نمك و فلفل مي زدند و پس از آن خمير كرده و چونه خميري را اندازه يك بشقاب پهن كرده و قارچ و پياز را در يك طرف خمير پهن شده  گذاشته و و لاي ديگر را برمي گرداندند و در تنور داغ مي گذاشتند. ناني بسيار خشمزه و پرطرفدار.

    - ماهي تنوري: ماهي خارو  را تميز كرده و شكمش را پر از گشنيز و سير و ادويه و فلفل كرده و با نخ و سوزن شكم ماهي را مي دوختند و در آب تمر مي غلطاندند. و در تنور داغ مي گذاشتند . ماهي با حرارت متوسط آتش برشته مي شد و پس از آن آماده خوردن مي شد.

    - توله: گياه پنيرك در گويش محلي توله گفته مي شد و همچون اسفناج داراي خاصيت زيادي بود يكي از غذاهاي محلي بسيار پرطرفدار است . در فصل زمستان كه زمين زارهاي اطراف پر از گياهان دارويي و خودرو مي شده اين گياه به وفور يافت مي شود.

    شناخت گياه پنيرك به عنوان يك سبزي مغزي به زمان هاي دور برمي گردد. در واقع اين گياه يك گياه باستاني است  و طبق شواهد موجود توسط افراد محلي ، خمره هايي پر از دانه هاي اين گياه در كنار اجساد مرگان دفن گرديده و اجساد گوري ها يا گبرها در پشت هاي امامزاده در شرق تنگك اول توسط افراد محلي (خانواده من ) در سال هاي 30 و 40 ديده شده است.

    توله را مثل اسفناج خورد كرده و با سير سبز مخلوط نموده و در آب و نمك مي پخته اند و مصرف مي كرده اند. در حال حاضر هنوز هم خانواده هايي هستند كه در فصل زمستان اين گياه باستاني را مصرف كرده و رونق بخش سفره هاي شان مي شود.

     


    این مطلب تا کنون 10 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : كرده ,گياه ,ماهي ,محلي ,قارچ ,توله ,توسط افراد ,افراد محلي ,گياه باستاني ,گياه پنيرك ,خورد كرده ,
    غذاهاي مرسوم در فصل زمستان:

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده