خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





غذاهاي فصل تابستان:تليط كشك

     

    (توضيح عكس:نان نازك يا تيري)

     

    زمان هاي قديم به علت گرمي هوا، بيشتر مردم بوشهر تمايل به خوردن غذاهاي خنك براي نيمروز خود داشتند و رو به غروب كه مي شد، بوي غذاها در كوچه و محله پخش مي شد.

    اهالي تنگك هم طبق رسم هر تابستان به علت گرمي هوا و كار روزانه غذاهاي خنك و سبك ميل مي كردند و غذاي پخته شده را براي شب مي گذاشتند.

    از جمله غذاهاي تابستان؛ كشك ، دوغ، ماسو و ماست بوده است كه همه اينها جزء لبنيات محسوب مي شد. تريد كشك يا به اصطلاح محلي تليط كشك ، از محبوبيت زيادي برخوردار بود كه زنان در ظرفي گلي كشك ها را با كف دست مي ساييدند و كم كم به آن آب اضافه مي كردند و دوغ غليظي تهيه نموده كه با نان تيري خورد شده يا همان به اصطلاح نان نازك تريد مي ساختند و با پيازداغ و كلبندهCalbondeh يا خيارچنبر، خيار و منگك (نمك سبز كه نوعي گياه شوره زار است) و پياز سر ميل مي نمودند و در كنار آن كشكي كه شبيه ماست ساييده شده بود را با خرما و يا رطب مي خوردند.

    البته خرما و ماسو (كشك غليظ ساييده شده شبيه به ماست اما خوش طعم تر از ماست) به عنوان پيش غذا خورده مي شد و سپس غذاي اصلي كه همان تريد كشك بود به همراه سبزيجاتي از قبيل پرپينParpin (خرفه) , و ريحان و نعناع خورده مي شده است.

    از ديگر غذاهاي تابستان همان ماست محلي با خيار و سبزي و گاهي بادمجان سرخ شده بوده است.


    این مطلب تا کنون 11 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : ماست ,غذاهاي ,تريد ,
    غذاهاي فصل تابستان:تليط كشك

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده